Kinesitherapie en osteopathie samen in één behandeling... Een meerwaarde voor u.

Wie?

bart Colson Bart Colson
kinesitherapeut - osteopaat

Bart studeert in 1990 af als licentiaat kinesitherapie aan de KU Leuven. Na een paar kleine specialisaties in de sportkinesitherapie begint hij manuele therapie bij te studeren (BAMT). Ondertussen combineert hij een job als kinesist in het H.Hartziekenhuis van Leuven met die van fysiektrainer-beloftencoach-kinesist bij voetbalclub Stade Leuven. Gedurende een drietal jaren associeert hij zich met een collega in Kumtich nabij Tienen.
Vanaf 1995 start hij zijn eigen praktijk in Sint-Truiden en begeleidt hij voetbalteams uit de regio (C. Duras, PSV Melveren en Nieuwerkerken VV).
Door de overname van een grote praktijk in Sint-Truiden maakt hij kennis met de waarde van medische trainingstherapie en rugscholing enerzijds en de mogelijkheden van osteopathie.
Al snel volgt een vijfjarige opleiding aan het FICO (Flanders international college of osteopathie) in Antwerpen. In die periode wordt hij niet alleen aangetrokken tot de kennis van structurele therapie maar ook het belang van voeding krijgt een steeds grotere plaats in het totale behandelplan. Nadien wordt die passie uitgebreid via studies van macro-moleculaire nutriënten en voedingssupplementen. De constante innovatie van Bioradix is een bron van permanente bijscholing.
Vanaf 2002 verhuist zijn praktijk naar de Luikersteenweg in Brustem waar opnieuw het accent op een individuele behandeling ligt. Het contact met de patiënt wordt intenser en de combinatie van kinesitherapie en osteopathie blijkt een meerwaarde te zijn. Sinds december 2011 is de nieuwe praktijk gehuisvest in de Leopold II straat 13.

site by yappa