Andere Therapieën

Dry Needling

Dry needling is een vrij nieuwe, evidence based, behandelmethode waarbij de therapeut bepaalde spieren, die verantwoordelijk zijn voor uw pijn, met een fijn naaldje aanprikt met als doel deze spieren snel en langdurig te ontspannen. Dry needling is niet hetzelfde als accupunctuur. Bij dry needling is het enkel de bedoeling om triggerpoints in bepaalde spieren te ontspannen.

Een triggerpoint is een verkrampt deeltje van een spier dat naast lokale drukpijn ook vaak uitstralende pijn in een bepaalde zone veroorzaakt. Die triggerpoints kunnen ook de oorzaak van stijfheid en bewegingsbeperking geven.

Orthomoleculaire Therapie

Bij Orthomoleculaire Therapie gebruiken we voeding, voedingsstoffen, beweging, suppletie en andere leefstijlinterventies bij de preventie en behandeling van hedendaagse ziektebeelden. We kijken naar de risicofactoren én mogelijkheden voor een betere gezondheid op alle niveaus: biochemie, energie, cellen en organen, orgaansystemen, de (sociale) omgeving en de wederzijdse interacties daartussen.
De kracht van orthomoleculaire geneeskunde ligt in het feit dat uw gezondheid in verbinding met uw eet- en voedingsgewoonten staat. Uiteraard ligt de focus op natuurlijk, onbewerkt voedsel. Eten zoals de natuur voor ons bedoeld heeft.

Bij orthomoleculaire voeding draait het erom dat we de juiste hoeveelheden in de juiste verhoudingen tot ons nemen. Zo laat u de biochemische processen in het lichaam herstellen en optimaal verlopen. Kortom: Voeding als medicijn!

NST

Neuro-Structurele integratie Therapie is een zeer krachtige ‘body work’ techniek, die gebruikt kan worden bij multiple gezondheidsproblemen, zowel structureel, biochemisch als emotioneel. Toepasbaar op acute en chronische aandoeningen, gebruik makend van het autoregulatie-systeem van het lichaam en dit op een zachte, tijdbesparende en veilige manier. De resultaten zijn langdurig corrigerend, zelfs voor de moeilijkste en chronische aandoeningen. Wereldwijd maken duizenden therapeuten reeds gebruik van deze soms ‘miraculeuze’ therapie.

Hoe past men NST toe?

Specifieke manuele technieken worden toegepast in een welbepaalde volgorde over de wervelzuil, evenals het abdomen, de ledematen en de schedel. Deze technieken zijn dwars gericht over spiervezels, pezen, ligamenten of neurologische structuren en worden gebruikt met een variabele druk, terwijl het inlassen van welbepaalde rustpauzes het lichaam de tijd geeft om te reageren.

Applied Kinesiology

Applied Kinesiology is een diagnostische methode waarbij met specifieke spierfunctietesten een gezondheidsprobleem van een patiënt kan worden benaderd en/of geëvalueerd.
De Amerikaanse chiropractor George Goodheart ontwikkelde in 1964 het Applied Kinesiology-concept.

Het concept is in de loop der jaren aangevuld met kennis en vaardigheden uit andere disciplines (zoals osteopathie, acupunctuur, homeopathie, orthomoleculaire geneeskunde, neurofysiologie, etc.).

Manuele Lymfedrainage Vodder

Het menselijke lichaam bestaat voor 2/3 uit vocht. Dit vocht bevindt zich in en rondom alle lichaamscellen, bloedbanen, lymfebanen en de hersenbanen. Zeer veel processen verlopen via dit lichaamsvocht. Ondermeer het vervoer van zenuwprikkels, hormonen of schadelijke stoffen (bv. bacteriën) en het uitwisselen van stoffen (bv. bouw-, afbraakstoffen) en/of van gassen (bv. zuurstof, koolzuurgas).

Deze processen via het lichaamsvocht noemen we “de waterhuishouding”.

Het lichaam is in een optimaal evenwicht als de waterhuishouding in een optimale conditie verkeert.

Het lymfestelsel (lymfvaten en lymfeknopen) speelt een belangrijke rol bij het scheppen en onderhouden van de ideale leefomgeving voor onze lichaamscellen. Het is namelijk de lymfe die hierin een voedende, zuiverende en drainerende rol vervult.

Lymfedrainage is dus een normale, natuurlijke functie in ons lichaam, die echter bemoeilijkt kan worden door ziekte, stress of als gevolg van een ongeval. In dit geval kan de drainage van de lymfe manueel (met de handen) geoptimaliseerd worden.

Atlasbehandeling

De “atlas” is de bovenste halswervel. Een atlasbehandeling is een dieptemassage met vibreerstift in de spierloge t.h.v. de bovenste ruggenwervels, met als bedoeling de schedel zo ontspannen mogelijk te laten balanceren op de atlas.

Omdat deze balans erg cruciaal is in regelmechanismen van lichaam én geest, leidt deze behandeling tot structurele en functionele verbeteringen van heel het organisme en versterkt zij het zelfgenezend vermogen op zowel fysisch als psychisch vlak.

Personal Training (individueel/small group)

Hoe kan ik mijn fysieke doelen bereiken? Of je nu wil herstellen van een blessure, gewicht wil verliezen, voorbereiden op het nieuwe voetbalseizoen met je teamgenoten,… alles is bespreekbaar. We combineren training, coaching, lifestyle, voeding,… tot een individueel op maat gemaakt programma.